“Prana (adem) is de oneindige, rauwe energie van het universum. Iemand die heeft geleerd hoe hij prana moet beheersen, beheert alle energieën van het universum en beheert zo zijn of haar lichaam, emoties en geest. “

Christine Breese

Yoga-ademhaling

Ademhaling en yoga. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een goede yoga-ademhaling helpt je de yogaoefeningen beter te doen en langer vol te houden. Andersom ga je van yoga bijna automatisch beter ademhalen. Hier heb je ook buiten de lessen veel plezier van.

Efficiënte ademhaling met yoga

Ademhalen gaat vanzelf zou je denken. Toch zijn er verschillende manieren van ademhalen, zoals buikademhaling, flankademhaling en een hoge ademhaling. En niet allemaal zijn ze efficiënt. Zowel in de Hatha yoga als Yin yoga leer je op een goede manier ademhalen:

• Inademen
• De adem vasthouden met gevulde longen
• Uitademen

De voordelen van een goede yoga-ademhaling

Met de ademhalingsoefeningen tijdens yoga leer je zo veel mogelijk zuurstof uit de lucht te halen. Zuurstof zuivert je lijf en geeft energie. Daarnaast is die zuurstof heel belangrijk voor het leren of tijdens je werk. Je brein gebruikt ongeveer 20% van de totale hoeveelheid zuurstof in je lijf. Door goed uit te ademen voer je afvalstoffen beter af.
Door een juiste ademhaling tijdens de yoga gaan de houdingen je makkelijker af en hebben ze meer effect.
Het belangrijkste van een goede yoga-ademhaling: je kunt in het echte leven je rust beter bewaren. Het helpt je bij jezelf te blijven en te leven in het hier en nu, net zoals bij mindfulness. En dat kunnen we allemaal gebruiken.

Meld je aan voor yogalessen

Wil je beter leren ademhalen? Meer rust in je dagelijkse leven? Een soepeler en sterker lichaam? Geef je dan nu op voor de yogalessen van Monique de Boer in Utrecht Oost. In 6 lessen neem ik je mee in de Hatha yoga of Yin yoga en leer je de yoga-ademhaling. Wil je eerst meer informatie of een proefles volgen? Neem dan contact op.

“Voor mij een eerste kennismaking met yoga. Monique deed dit met professionaliteit en een enorme liefde voor de yoga en haar deelnemers. Een warm bad en zeker een aanrader!!”

“Heb zelf wel enige ervaring met verschillende yoga stijlen en docenten. Ik heb niet eerder iemand ontmoet die met zoveel toewijding, vakbekwaamheid en empathie yogales geeft. Ik kom gestresst, houd niet van zweverig, volg de les en het raakt me oprecht, eigenlijk elke les.”

“Wil je helemaal tot rust komen, goed leren aarden en oefenen krijgen onder persoonlijke professionele begeleiding? Dan is Monique de Boer de juiste docent voor jou en een VerAdeming!”

“De yogalessen van Monique zijn professioneel maar vooral heel liefdevol!”

“Monique weet een fijne, veilige sfeer te creëren, geeft veel duidelijkheid in de oefeningen en is zeer toegewijd aan ieders persoonlijke ervaring.”

“Monique geeft haar yin lessen met een combinatie van rust, zorgvuldigheid, plezier en een vleugje humor. Er is zorgzame aandacht voor iedere deelnemer, en respect voor wat ieder nodig heeft. Fijn!”

“Ik heb mijn yogalessen van Monique als heel fijn ervaren! Erg ontspannend. Ook voor de jeugd aan te raden!”

“Ik heb 2 jaar yoga ervaring bij Monique. Meerdere keren heeft zij met speciale oefeningen ingespeeld op mijn specifieke klachten. Ik denk dat de oefening het genezingsproces versnelden.”

Ik heb door de yin geleerd de signalen van mijn lichaam meer serieus te nemen.

“Compliment voor de mooie rustgevende muziek.”

“Monique creëert een veilige en liefdevolle omgeving, waarin ze naast goede yoga en ademhalingsoefeningen je ook goed laat aarden. Deze combinatie zorgt voor een enorme ontspanning van zowel lichaam als geest.”

“Monique weet met haar warme aandachtigheid, heldere uitleg over de houdingen en haar gevoel voor sfeer een omgeving te creëren waarin ik echt tot rust kan komen. Het voelt altijd weer als n cadeautje om er te zijn.”

“Yin yoga is heerlijk om je lichaam soepel te maken. Met rust en aandacht zorgt Monique ervoor dat je in verschillende houdingen de spanning in je lichaam los kan laten. Heel fijn.”

© Copyright – Yoga en Energiewerk – Monique de Boer