Tijdens de yogalessen is het belangrijk om lekker zittende kleding te dragen die meebeweegt. Zo kun je de yogahoudingen beter uitvoeren.

Wat tips over yogakleding:

Broek of legging

Yogabroeken zitten het lekkerst als ze gemaakt zijn van een zacht en ademend materiaal. Dit geldt zowel voor de Hatha yoga als de Yin yoga. Katoen of bamboe bijvoorbeeld. Het is licht en absorbeert zweet. Dryfit is een soepel, gladder materiaal, maar dat is wel wat kouder.

Yogabroeken zijn vaak strak aan de onderkant of ze hebben een band aan de onderkant. Je kunt er dan gerust een hoofdstand mee doen zonder dat de broek afzakt.

Je kunt ook een ademende legging dragen. Kies bij een legging voor een hoge omslagband om de taille, zodat de legging goed blijft zitten tijdens de oefeningen.

Top of T-shirt

Kies voor een T-shirt of yogatop van ademend materiaal, zoals katoen of bamboe.

Veel yogashirts hebben een soepele band aan de onderzijde die ervoor zorgt dat het shirt goed blijft zitten tijdens allerlei yogaoefeningen. Maar een normaal lekker lang shirt waardoor je geen koude rug krijgt, is ook prima!

Warme kleding na de yoga

Na de yoga en tijdens de ontspanning kun je het nog wel eens koud krijgen. Neem dus een warme hoodie, vest of yogawrap (wikkelvestje) mee. Denk ook aan warme sokken!

Verder

Sommige mensen vinden het fijn/hygiënisch hun eigen doek of strandomslagdoek mee te nemen om op het matje te leggen. Je kunt uiteraard ook je eigen yogamatje meenemen als je die hebt. En voor de vrouwen: zorg voor voldoende ondersteuning van je borstpartij tijdens de yoga. Kies voor een speciale yoga-bh of een sport-bh.

© Copyright – Yoga en Energiewerk – Monique de Boer