“If you consciously hold an asana, it can alter the way you think, feel, and experience life. This is what Hatha Yoga can do.”

– Sadhguru

Op zoek naar Hatha yoga in Utrecht? Waar je yogales krijgt in groepen tot 10 deelnemers? Geschikt voor zowel beginners als gevorderden? Met veel individuele aandacht? Welkom bij Hatha yoga Utrecht van yogadocente en energiewerker Monique de Boer.

Hatha Yoga in Utrecht

In reeksen van 6 lessen lessen neem ik je mee in de Hatha yoga. Je kunt ook kiezen voor losse lessen. Hatha yoga is vergeleken met de Yin yoga een wat actievere vorm van yoga waarbij in-en ontspanning elkaar af wisselen. Het is juist die afwisseling die het resultaat maakt. In de lessen wordt aandacht besteed aan het op een lijn brengen van het lichaam in de houdingen, waardoor de houdingen meer effect hebben.

Het resultaat van Hatha Yoga

 • Sterkere spieren

 • Beter kunnen ontspannen

 • Meer flexibiliteit

 • Milder naar jezelf

 • Vrolijker voelen

 • Helderder denken

 • Betere concentratie

Een sfeerbeeld van de lessen

De houdingen van Hatha Yoga

Hatha yoga kent 84 asana’s (houdingen). Elke houding in de Hatha Yoga die je in de yogastudio in Utrecht uitvoert bestaat uit vier ‘momenten’:

 • Aankomen: rust en in het hier en nu zijn

 • In actie komen: je beweegt je op een vloeiende manier zonder jezelf te forceren en zonder je te richten op het resultaat

 • Aanhouden: al ademend blijf je een tijdje in dezelfde houding

 • Nagenieten: in een rusthouding geniet je nog even na van de oefening en kijk je wat die oefening voor je gedaan heeft.

Voor mij een eerste kennismaking met yoga. Monique deed dit met professionaliteit en een enorme liefde voor de yoga en haar deelnemers. Een warm bad en zeker een aanrader!!

Heb zelf wel enige ervaring met verschillende yoga stijlen en docenten. Ik heb niet eerder iemand ontmoet die met zoveel toewijding, vakbekwaamheid en empathie yogales geeft. Ik kom gestresst, houd niet van zweverig, volg de les en het raakt me oprecht, eigenlijk elke les.

Wil je helemaal tot rust komen, goed leren aarden en oefeningen krijgen onder persoonlijke professionele begeleiding? Dan is Monique de Boer de juiste docent voor jou en een VerAdeming!

De yogalessen van Monique zijn professioneel maar vooral heel liefdevol!

Monique weet een fijne, veilige sfeer te creëren, geeft veel duidelijkheid in de oefeningen en is zeer toegewijd aan ieders persoonlijke ervaring.

Monique geeft haar yin lessen met een combinatie van rust, zorgvuldigheid, plezier en een vleugje humor. Er is zorgzame aandacht voor iedere deelnemer, en respect voor wat ieder nodig heeft. Fijn!

Ik heb mijn yogalessen van Monique als heel fijn ervaren! Erg ontspannend. Ook voor de jeugd aan te raden!

Ik heb 2 jaar yoga ervaring bij Monique. Meerdere keren heeft zij met speciale oefeningen ingespeeld op mijn specifieke klachten. Ik denk dat de oefening het genezingsproces versnelden.

Ik heb door de yin geleerd de signalen van mijn lichaam meer serieus te nemen.

Compliment voor de mooie rustgevende muziek.

Monique creëert een veilige en liefdevolle omgeving, waarin ze naast goede yoga en ademhalingsoefeningen je ook goed laat aarden. Deze combinatie zorgt voor een enorme ontspanning van zowel lichaam als geest.

Monique weet met haar warme aandachtigheid, heldere uitleg over de houdingen en haar gevoel voor sfeer een omgeving te creëren waarin ik echt tot rust kan komen. Het voelt altijd weer als n cadeautje om er te zijn.

Yin yoga is heerlijk om je lichaam soepel te maken. Met rust en aandacht zorgt Monique ervoor dat je in verschillende houdingen de spanning in je lichaam los kan laten. Heel fijn.

© Copyright – Yoga en Energiewerk – Monique de Boer